Втора победа за българския пилот Александър Язов в международен дрифт шампионат Day Of Champions

Изминалият уикенд донесе повод за гордост с постиженията на българските пилоти на международната дрифт сцена. Втори пореден кръг от дрифт шампионата Day of Champions в Чачак (Сърбия) беше спечелен от българския атлет – Александър Язов – Матрицата от BPRO Drift Team. Алекс се качи на почетното 1-во място и в първия кръг на Day of Champions, който се проведе в Лесковац (Сърбия) преди няколко седмици. А с тази втора победа затвърди силно участие в шампионата, печелейки директни елиминационни битки в TOP 32 решетка.

Алекс Язов е един от най-титулуваните ни пилоти в дрифт дисциплината, като зад гърба си, представяйки България, има две европейски дрифт титли в King of Europe шампионата за 2013 и 2014 г.

В събитието, провело се в Чачак, взеха участие над 30 пилота от 4 държави – България, Сърбия, Словения и Хърватска. България беше представена от 7 пилота, сред които и младата надежда в дрифт дисциплината Виктор Атанасов, който си извоюва 3-тото място.  Второ място на почетната стълбичката зае словенският пилот Ales Рogacar.

Day of Champions е международен шампионат, който се провежда за 6-та поредна година. В него участват пилоти от България, Сърбия, Унгария, Румъния, Словения, Хърватска, Гърция и други държави от Европа.

След кратка лятна пауза предстои трети кръг, който ще се проведе на 25-ти и 26-ти Септември в Белград.

Снимки: Николета Богоева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *